Schooldirecteur Joseph Dekkers koninklijk onderscheiden

Directeur Joseph Dekkers van Da Vinci College is woensdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Dat gebeurde tijdens de officiële openingsavond van het nieuwe schoolgebouw van de vmbo-school aan de Bovendonk in Roosendaal.

De 65-jarige Dekkers kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten voor het onderwijs en zijn bijdrage aan cultuur in de gemeente Roosendaal. Zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is voor zowel zijn hoofdfunctie als directeur als voor zijn vrijwilligerswerk.

Collegedirecteur

Joseph Dekkers is sinds 2005 collegedirecteur van het Da Vinci College. De afgelopen jaren ijverde hij volop voor één schoolgebouw. Het Da Vinci zat hiervoor versnipperd over drie locaties. Hij is verder voorzitter van het Platform ‘Ontmoeten is Leren’ en van de Samenwerkingsgroep vakcolleges-MBO.

Ook wordt hij gezien als stimulator voor de samenwerking van het Da Vinci College met verschillende bedrijven en organisaties. Verder zette hij zich volop in voor de realisatie van de collectieve buurt- en leertuin.

Van 1987 tot 2004 was hij voorzitter en dirigent van de Koorschool Roosendaal. Sinds 1980 vervult hij ook de functie van dirigent van het Alfonsuskoor, de Cantores van Onze Lieve Vrouw en De Heren van Stramien. Dekkers was zichtbaar verguld met de koninklijke onderscheiding. Dat weerhield hem er niet van trots een rondleiding te geven door het splinternieuwe Da Vinci College.

Tip de redactie