Jaarlijkse energiecampagne van start

De jaarlijkse regionale energiecampagne is weer begonnen, dit keer in Nispen. Dit jaar is de boodschap van de campagne 'Energiebewust, thuis besparen'. Zoals uit deze zin al blijkt, begint volgens de organisatie een beter milieu thuis. 

Het achterliggende idee van de campagne is om energieverbruik en CO2-uitstoot te verminderen. Dit is niet alleen beter voor milieu, natuur en leefomgeving, maar ook voor de energierekening. De campagne loopt in zes gemeenten in West-Brabant en duurt twee maanden.

Startschot

Donderdag is het startschot gegeven voor de campagne, door de Roosendaalse wethouder Toine Theunis. Het begin van de campagne vond dit jaar plaats op basisschool De Linde in Nispen. Leerlingen van groep 5 tot en met 8 hebben een klimaatopdracht gekregen om een probleem op te lossen.

Energiemarkt

Op dinsdag 8 november wordt er een Energiemarkt georganiseerd in Dorpshuis Nisipa van 18.30 uur tot 21.00 uur. Hier zullen de leerlingen hun uitvindingen tentoonstellen, wordt er uitgebreide informatie gegeven over energie besparen in en om het huis en er zijn allerlei leuke doe-activiteiten te doen omtrent energiebesparing.

Tip de redactie