250 patiënten opgeroepen voor MRSA-test

Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) heeft 250 patiënten opgeroepen om zich te laten testen op de MRSA-bacterie. 

Oorzaak is de ontdekking van een besmetting met de bacterie bij een medewerker van het ZRTI die zowel werkzaam is bij de vestigingen in Roosendaal als in Vlissingen.

Bij ZRTI kunnen patiënten met kanker terecht voor bestralingen. De MRSA-besmetting bij de medewerker werd vorige week donderdag vastgesteld. Een speciaal team ging meteen aan de slag om maatregelen te treffen. Zo zijn de locaties van het ZRTI in Roosendaal en Vlissingen grondig gedesinfecteerd.

Screening

Het ZRTI heeft ervoor gekozen in een vroegtijdig stadium informatie naar buiten te brengen over deze situatie. Vorige week vrijdag zijn alle medewerkers van het ZRTI geïnformeerd. Dinsdag 11 oktober ontvingen patiënten die in contact zijn geweest met de besmette medewerker een brief met nadere informatie over screening op de MRSA-bacterie. Ook medewerkers zullen onderzocht worden op de aanwezigheid van de MRSA-bacterie.

De snelle screening van patiënten en medewerkers die ingezet is in combinatie met de zorgvuldige desinfectie van de gebouwen, zorgt er voor dat de patiëntenzorg op de beide locaties kan blijven doorgaan. "We hebben een speciaal team samengesteld dat deze situatie nauwlettend volgt en de te nemen maatregelen doorvoert en bewaakt", aldus Tanja Snijders, bestuurder van het ZRTI.

"Het team wordt daarbij ondersteund door specialisten op het gebied van infectiepreventie. Wij doen er alles aan om deze situatie zo snel als mogelijk op te lossen en zijn daar onmiddellijk mee gestart nadat wij op de hoogte waren gesteld van de besmetting."

Tip de redactie