Schijf doet mee aan Nationale Archeologie Dagen

De Werkgroep Archeologie Schijf doet van vrijdag 14 tot zondag 16 oktober voor het eerst mee aan de Nationale Archeologie Dagen. 

Er staan die dagen tal van activiteiten in Schijf op het programma. Op de Schijfse basisschool St. Martinus geven archeologen vrijdagmiddag aan de bovenbouw een gastles over de steentijd. Op zaterdag worden de Nationale Archeologie Dagen officieel geopend.

Aanwezig daarbij zijn voorzitter Tonnie van de Rijdt van de Vereniging voor Amateurarcheologen, het gemeentebestuur, de heemkundekring Swerter Scive en de eigenaren van percelen waar amateurarcheologen al vele vondsten uit de steentijd hebben gedaan.

Bodemvondsten

Verschillende bodemvondsten zijn zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur te bekijken in café ’t Wapen van Schijf en in ’t Heemhuys van Swerter Scive. Ook in Ut Gebouwke in de Heemtuin in Rucphen staan vitrines met archeologische stukken.

Die dagen zijn er ook wandelingen van twee kilometer met een gids en vijf fietsroutes van twintig kilometer. Er kan ook een kijkje worden genomen in de kerk van Schijf die geopend is tussen 15.00 en 17.00 uur.

NUwerk

Tip de redactie