De ColSensation heeft dit jaar een recordbedrag opgehaald van in totaal 328.647 euro. Dat werd zaterdagavond bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij squashcentrum Sieben Recreatie. 

Een paar honderd deelnemers beklommen op vrijdag 16 september de Franse berg Mont Ventoux. Zij leverden niet alleen een sportieve prestatie, maar haalden ook geld op voor onderzoek naar kanker.

Dit jaar werd de ColSensation voor de vijfde keer gehouden. De ColSensation was dit jaar dan ook een bijzondere editie. In totaal gingen driehonderd deelnemers de berg fietsend of lopend op. Zij werden massaal gesteund door vrijwilligers en supporters.

Verdeling

Het opgehaalde bedrag gaat voor het grootste gedeelte naar KWF Kankerbestrijding. Een kwart wordt gebruikt voor onderzoek naar de lange termijnrisico’s tot het terugkomen van kanker, behandeling tegen kinderkanker. Een zelfde deel is bestemd voor onderzoek naar het effectiever maken van immunotherapie

50.000 euro is voor regionale goede doelen die zich bezig houden met kanker en het overige deel gaat naar algemeen onderzoek bij KWF. Bijzonder is dat directeur Michel Rudolphie, directeur van KWF, de cheque persoonlijk in ontvangt nam.