Dertig deelnemers zijn vrijdagavond omstreeks 20.00 uur begonnen aan de GTC Rally in Roosendaal en omstreken.

Na vijf uitdagende klassementsproeven staat Jasper van den Heuvel aan kop. Favoriet Bob de Jong volgt na vijf proeven op de tweede plaats en Ronald Leemans staat op de derde plek. Vanaf 10.53 uur wordt op zaterdag begonnen met de overige twaalf proeven.

De deelnemers werden vrijdagavond vanuit Den Goubergh in Roosendaal meteen in het donker op pad gestuurd. Eerst een korte showproef op Den Goubergh, gevolgd door de klassiekers Wernhout en vooral Achtmaal De Hel XL. Favoriet Bob de Jong domineerde de avond, maar op de slotproef nam Jasper van den Heuvel de leiding over.

Verkennen

"We mochten dit jaar niet verkennen op donderdagavond, waardoor we de proeven niet in het donker hadden gezien. Dat maakt het een stuk lastiger, want je hebt geen zekerheid over je herkenningspunten. Een straatlamp die je vanochtend noteerde als herkenningspunt is misschien wel kapot", vertelde Jasper van den Heuvel.

De Belg Mathias Boon reed vrijdagavond goede proeven, maar hij ging hard van de baan in Achtmaal. Zijn Mitsubishi werd zwaar toegetakeld door een klap tegen een betonblok, maar de bemanning kwam er gelukkig beter uit, al werden ze voor een check-up naar het hospitaal afgevoerd.