De familie Roks uit Roosendaal droomt van een rolstoelbus waardoor hun gezin samen met jongste dochter Romy zich kan verplaatsen en een zo normaal mogelijk gezinsleven kan lijden.

Romy Roks is bijna twee jaar oud en heeft de progressieve spierziekte SMA type 2. Haar spieren krijgen geen of onvoldoende signalen met als gevolg verlamming en dunner worden van de spieren.

De vrolijke Romy zit in haar rolstoel met voorblad een fleurige tekening te maken terwijl ze er op los brabbelt. Ze is een stuk gegroeid sinds 15 mei. Toen sprong haar vader André Roks op zijn fiets om deel te nemen aan de landelijke #eSMAfette van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Hij fietste van Roosendaal naar Rijsbergen om het stokje over te dragen aan de volgende deelnemer. Het doel was zoveel mogelijk geld op te halen voor de campagne 'SMA de wereld uit!'. Er werd landelijk in totaal vijftigduizend euro opgehaald.

"Dit geld is ingezet voor de zoektocht naar medicijnen en het gaat de goede kant op", vertelt André. "Misschien is er over een paar jaar een medicijn beschikbaar dat de ziekte kan afremmen", vult zijn vrouw Priscilla hoopvol aan.

Toekomst

Romy zal nooit kunnen lopen, ze krijgt binnenkort een elektrische rolstoel zodat ze zelf de regie houdt en zich kan verplaatsen. "Romy gaat vanaf oktober naar de Therapeutische Peuter Groep op de Mytylschool", vertelt Priscilla.

"Ik moet haar zus Jady naar school brengen en daarna Romy ook. Als de elektrische rolstoel er is, hebben we een rolstoelbus nodig. Omdat we niet over de financiële middelen beschikken, hebben we een donatieactie opgezet."

Dreamordonate.nl

Via de website dreamordonate.nl kan je een droompagina aanmaken. Hier staan duizenden dromen op waar mensen een donatie aan kunnen schenken, iedere euro is er tenslotte eentje die je dichter bij de verwezenlijking van je droom brengt.

André en Priscilla gaan zo positief mogelijk met de ziekte van Romy om en doen er alles aan om een zo normaal mogelijk leven te leiden.

"Wij hebben een pagina aangemaakt www.dreamordonate.nl/7533-rolstoelbus-voor Romy in de hoop dat we via deze manier vijftienduizend euro bij elkaar kunnen krijgen om een tweedehands rolstoelbus te kunnen kopen. Met de aanschaf van deze bus kunnen we Romy overal bij betrekken, of het nu een bezoekje aan de tandarts is of een gezellig dagje uit."