In de gemeente Roosendaal staan geen kinderen op de wachtlijst voor een plek in de jeugdpsychiatrie. Dat meldt wethouder Corné van Poppel op basis van raadsvragen van de D66, PvdA en GroenLinks. 

Dat meldt wethouder Corné van Poppel op basis van raadsvragen van de D66, PvdA en GroenLinks. Onlangs werd bekend dat een derde van de gemeenten in Nederland kampt met tekorten, waardoor er niet voor alle kinderen de juiste hulp beschikbaar is.

Volgens Van Poppel komt deze problematiek in de gehele regio niet voor. Dat komt, omdat er voor is gekozen om jeugdhulp in te kopen op basis van resultaatfinanciering. Dat houdt in dat hulpverleners niet per uur worden betaald, maar per opdracht.

Budgetten

De drie partijen wilden ook weten of de jeugdzorg dit jaar binnen de bestaande budgetten kan worden geboden. Van Poppel geeft dat dit waarschijnlijk niet het geval is. Dit jaar kort het Rijk de gemeente Roosendaal en de samenwerkende gemeenten met acht miljoen euro op de post jeugdzorg.

De wethouder benadrukt dat desondanks wachtlijsten niet worden geaccepteerd: "Als wij signalen krijgen dat er sprake is van een wachtlijst, zal de desbetreffende aanbieder hierop worden aangesproken."