Rosada mag enorme reclamezuil plaatsen

Koopjescentrum Rosada Fashion Outlet in Roosendaal mag nabij de hoofdingang een reclamezuil plaatsen van maximaal 45 meter. Het is niet bekend waar de mast precies komt. 

De regels in het bestemmingsplan geven aan dat de zuil aan de Wouwbaan zowel binnen als buiten de bebouwde kom mag worden neergezet.

"De locatie is niet helemaal strikt vastgelegd, maar het is wel de bedoeling dat de mast kan worden opgericht nabij de hoofdingang", benadrukt gemeentewoordvoerder Erik Jacobs. Het is nog niet bekend hoe breed de reclamezuil wordt. Dat hangt af van het uiteindelijke ontwerp.

Overlast

Verschillende omwonenden uitten tijdens in de inspraakprocedure voor het bestemmingsplan hun zorgen over de grote mast. Zij vreesden met name voor overlast. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat Rosada de kans moet krijgen om de zuil te plaatsen, omdat deze voorziening bij een outletcenter zou horen.

Om overlast te beperken heeft het gemeentebestuur bepaalt dat het scherm van de mast na 22.00 uur op zwart moet. De gemeente Roosendaal telt één vergelijkbare reclamezuil. Die staat op bedrijventerrein Borchwerf ter hoogte van de Gewenten.

Tip de redactie