Fietspad langs Hollandse Dreef bijna gereed

Het hagelnieuwe fietspad aan de Hollandse Dreef in Roosendaal gaat naar verwachting volgende week vrijdag open. 

Sinds eind augustus wordt al gewerkt aan de aanleg van dit nieuwe weggetje dat de Mariabaan rechtstreeks met de Ottermeerweg verbindt. In totaal komt het fietspad over een lengte van iets meer dan één kilometer langs de zandbaan van de Hollandse Dreef.

Grijs beton

Het fietspad ligt langs het onverharde deel van de Hollandse Dreef. Deze weg blijft een zandpad en wordt door een berm gescheiden van het nieuwe weggetje. Het pad wordt voorzien van grijs beton. Ook komen er paaltjes op het pad, zodat bijvoorbeeld automobilisten geen gebruik kunnen maken van de weg.

Het pad wordt niet alleen toegankelijk voor fietsers, maar ook mensen met een brom- of snorscooter kunnen gebruik maken van deze nieuwe weg. "Buiten de bebouwde kom mogen zij namelijk op de fietspaden", geeft de Roosendaalse gemeentewoordvoerder Tom Jütten aan.

Route

De aanleg van het fietspad inclusief bebording en een bankje met daarbij de benodigde route- en gebiedsinformatie kost 150.000 euro. De provincie Noord-Brabant betaalt tweederde van dit benodigde bedrag. De afgelopen week is de aannemer begonnen met de laatste werkzaamheden aan het fietspad. Het beton is voor het weggetje is inmiddels gestort, maar heeft nog tijd nodig om goed uit te harden.
Route van de Turf

Het fietslaantje maakt onderdeel uit van de Route van de Turf. Dit is een traject dat de historische turfvaarten van de oude havens van Roosendaal en Bergen op Zoom met elkaar in verbinding stelt. Het pad langs de Hollandse Dreef vormt een onderdeel van de fiets- en wandelroute die loopt vanaf Landgoed Visdonk tot aan de Binnenschelde in Bergen op Zoom.

De aanleg van het complete tracé duurt naar verwachting nog tot de zomer van 2018. De Route van de Turf sluit aan bij de bestaande recreatieve domeinen van Visdonk, Wouwse Plantage, de Bergse Heide en Lievensberg. "Allemaal gebieden met uitgebreide mogelijkheden voor ontspanning en recreatie", besluit Jütten.

Tip de redactie