Parochies gaan verder als Sint Franciscusparochie

De vijf parochies in de gemeente Rucphen gaan in 2017 verder als de 'Sint Franciscusparochie.' Deze naam kreeg de meeste stemmen. In totaal kon er gekozen worden uit vijf suggesties. 

Alle parochianen waren uitgenodigd om hun mening te geven. Uit de enquête die werd gehouden bleek een duidelijke voorkeur voor de naam Franciscus of voor een naam waarvan hij deel uitmaakt. Deze voorkeur is voorgelegd aan bisschop Johannes Liesen. Die heeft zijn goedkeuring uitgesproken over de naam.

Kerken

Op 1 januari volgt de officiële fusie van de vijf Rucphense parochies tot de Sint Franciscusparochie. Alle kerken en kapellen in de gemeente Rucphen behouden hun eigen naam. De keuze voor de Franciscus geeft de boodschap weer van eenvoud en liefde. Franciscus sprak vele gelovigen aan.

Ook de huidige paus vernoemde zich naar Franciscus. Deze heilige leefde rond het jaar 1200 en stond bekend om zijn grote eenvoud en zorg naar anderen. De nieuwe parochie kondigt aan de naam van Franciscus eer te willen aandoen door er te zijn voor mensen die het moeilijk hebben.

Tip de redactie