22 kanshebbers voor Cultuurprijs Rucphen

De gemeente Rucphen heeft in totaal 22 aanmeldingen binnengekregen voor de Cultuurprijs 2016. Dit jaar richt de prijs zich voornamelijk op de beeldcultuur. 

Kandidaten die meedingen leveren een kunstwerk aan met als thema: 'Wat ziet u in de Spiegel van Rucphen?' Alle inzendingen worden tentoongesteld in de burgerzaal van het gemeentehuis.

De expositie wordt geopend op vrijdag 7 oktober. Wethouder Cees Evers van Cultuur maakt vervolgens de winnaar van de kunstprijs bekend. Die ontvangt uit handen van Evers een beeldje. Kandidaten konden zich tot 1 augustus opgeven voor de wedstrijd. Zij mochten van alles insturen, zolang het maar met beeldcultuur te maken heeft. Zo konden deelnemers bijvoorbeeld meedoen met schilderijen, fotografie, video, games, mode, tekeningen, films, beeldhouwwerk en mode.

Creativiteit

Wethouder Cees Evers is blij met het grote aantal aanmeldingen voor de wedstrijd: "Dat maakt het extra spannend. De creativiteit in de gemeente Rucphen is groot. De jury maakt de uiteindelijke keuze." Voor deze wedstrijd is speciaal een panel opgericht. Die bestaat uit Gerrie Broos, Mary Vincenten en Ton Jaspers. Gerrie Broos is bekend als de eigenaresse van Galerie Dom’ Arte uit Rucphen. 

Zij brengt professionele kunstenaars onder de aandacht via tentoonstellingen en landelijke beurzen. Mary Vincenten werkt als docent Beeldende Vorming, CKV en Multimedia & Design op het Munnikenheide College en is ook de vakgroepvoorzitter van de kunstvakken. Zij exposeert ook geregeld eigen werk. Ton Jaspers werkt als galeriehouder en lijstenmaker. Hij heeft zich gespecialiseerd in moderne kunst.

Podium

Het is een bewuste keuze van Evers om alle ingezonden kunstwerken tentoon te stellen. Op deze manier krijgen alle deelnemers een podium. De gemeente kreeg inzendingen van Jack Marijnissen, Catalijn van Broekhoven, Peter Jochems, Joke de Bruijn, Hans van Ruiten, Jolanda van Ruiten, Elly Elenbaas, Carmen de Jong, Claudia van den Luijtgaarden, Ingrid Mol, Angelique van den Hout, Els Hendrikx, Jessica van Rooden-van der List, Chris Verhaeghe, Johan Ligtvoet, Jamie Heeren, Esther Siemons-Frijters, Corine Roks, Egon Zitter, Toon Jorissen, Jos van Laerhoven en Johan van Beek. De expositie is tot eind november geopend voor belangstellenden en kan bezocht worden tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Tip de redactie