Onenigheid tussen de huurder en verhuurder van het pand aan de Industrieweg in Oudenbosch heeft geresulteerd in een gesloten Kringloopshop. 

Verhuurder John Voorvelt kon naar eigen zeggen niet langer instaan voor de brandveiligheid en voelde zich genoodzaakt de zaak te sluiten. Exploitant Cor de Beer heeft inmiddels besloten te stoppen met de Kringloopshop.

De komende maand gaat Voorvelt op zoek naar een opvolger voor De Beer. Lukt dat niet, dan zal de kringloopwinkel verdwijnen en zoekt Voorvelt een andere invulling voor zijn pand.

John Voorvelt zit naar eigen zeggen met de handen in het haar. Hij verhuurt het pand aan de Industrieweg 2 in Oudenbosch sinds twee jaar aan Cor de Beer die er de Kringloopshop in opende. Hij zegt De Beer meerdere malen aangesproken te hebben op de ontstane ongewenste situatie.

Chaos

"Het is werkelijk een chaos, zowel binnen als buiten. Zowel op de grond die hij huurt als op stukken grond zoals de fietsenstalling waar hij niet voor betaalt. Rommel ten top, dat is het. Ik ben net terug uit Azië en toen ik polshoogte ging nemen, ben ik me rot geschrokken." 

"Als daar brand uit breekt, is het leed niet te overzien. Er is niet eens een brandblusser aanwezig. Ik maak me vreselijke zorgen, want uiteindelijk ben ik als pandeigenaar verantwoordelijk. Omdat De Beer niet in actie is gekomen, heb ik besloten het pand te sluiten."

Frustrerend

Voorvelt zag geen andere oplossing meer. "Ik heb de gemeente, de brandweer en de politie meerdere keren op de hoogte gesteld. De ambtenaar zegt niet in actie te komen, omdat ie nog 170 vergelijkbare zaken op zijn bureau heeft liggen. De politie laat niks horen en de brandweer zegt dat ik bij de gemeente moet zijn”, uit hij zijn ongenoegen. “Niemand doet iets, dat frustreert enorm", zegt Voorvelt.

Navraag bij huurder De Beer wijst uit dat de situatie niet altijd zo onoverzichtelijk is geweest. "In de vakantietijd is er minder verkocht dus kwam het voller en voller te staan. Dat lost zich vanzelf wel weer op, maar toch heb ik besloten om er per 1 oktober mee te stoppen en de huur op de zeggen. Ik ga zo snel mogelijk ruimen. Ik baal ervan dat het na twee jaar zo loopt, maar ik heb het gevoel dat het zo niet verder kan. Zo heb ik er geen zin meer in."

Geen actie

Inmiddels hebben De Beer en Voorvelt een overeenkomst getekend waarin staat dat het pand tot half november sowieso gesloten blijft.

"Ik ga in de tussentijd kijken of ik iemand kan vinden die de kringloop-activiteiten over kan nemen. Lukt dat niet, dan gaan De Beer en ik samen aan de slag om het pand leeg te maken. Verder wil ik zakelijk gezien niks meer met hem te maken hebben, want het verloopt uiterst vervelend allemaal. Ook voor het uitblijven van actie vanuit de gemeente heb ik geen goed woord over."

Bezoekersaantallen

De gemeente Halderberge laat desgevraagd weten geen partij te zijn. "Wij hebben de indruk dat het gaat om een geschil tussen de verhuurder en de huurder van het pand. In dat geschil zijn wij geen partij", zegt een gemeentewoordvoerder.

"Wij baseren de prioritering van controles van panden op een aantal factoren, zoals bezoekersaantallen. Op dit moment zien wij geen noodzaak voor het versneld controleren van dit pand. Mochten wij nog andere signalen krijgen over de veiligheid van dit pand, dan gaan wij uiteraard controleren. Als hieruit blijkt dat er noodzaak is, dan nemen wij uiteraard maatregelen."