Vrijdagmiddag rond 13.00 uur troffen surveillerende agenten een fietsende man aan op de A58, ter hoogte van Wouw. Zij keerden hun dienstauto en gingen op zoek naar de man. 

Aan de Molensingel in Wouw zagen zij de man weer fietsen. Ze spraken de man aan en hij vertelde dat hij zonder vaste woon- of verblijfplaats was en dat hij zich niet kon legitimeren.

Omdat hij op een opvallend mooie, vrijwel nieuwe racefiets fietste waarvan hij de herkomst niet goed kon uitleggen, controleerden de agenten de fiets.

Woninginbraak

Deze bleek, net als de fietsschoenen, onlangs weggenomen te zijn bij een woninginbraak in Roosendaal. De man, een 35-jarige Pool, is aangehouden op verdenking van heling van de fiets.

Advocaat

Hij is overgebracht naar een politiecel. Later op de dag is van hem een verklaring opgenomen in het bijzijn van een advocaat.

Op last van de Officier van Justitie is hij in vrijheid gesteld. Hij zal zich te later voor een rechter moeten verantwoorden. De fiets, en alles wat daarbij hoorde, is teruggegeven aan de eigenaar.