Vanaf 1 november is de binnenstad zeven dagen per week geopend. De ondernemers in het stadshart hebben in meerderheid voor een onbeperkt aantal koopzondagen gestemd. 

Niet alle winkels zullen op de zondag standaard hun deuren openen, maar de verwachting is dat uiteindelijk steeds meer shops en uitgaansgelegenheden zich bij deze beslissing zullen aansluiten.

Hiermee sluit de binnenstad voortaan aan op koopjescentrum Rosada Factory Outlet. Dit outletcenter is al enige jaren zeven dagen per week geopend. Heel veel koopzondagen komen er dit jaar niet meer bij, want in december zijn er ook al standaard extra koopzondagen. De verandering wordt vooral merkbaar vanaf de maand januari.

Wijzigingen

Daarnaast zijn er nog enkele wijzigingen. Zo kan het winkelend publiek voortaan op maandag al om 09.30 uur terecht in het stadshart. Op zaterdag zijn de shops geopend tot 18.00 uur. De wekelijkse koopzondag begint om 12.00 uur en eindigt standaard om 17.00 uur.

In principe zijn de ondernemers vrij om zelf te besluiten of zij hier wel of niet bij aansluiten. In winkelcentrum de Roselaar zijn in ieder geval vanaf 1 november alle winkels elke zondag geopend.

Volgens initiatiefnemers ondernemersvereniging Collectief Roosendaal, de binnenstadsdirectie Hart voor de Binnenstad en Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum Roselaar, zijn er in ieder geval voldoende deelnemers om met de verruiming van de winkeltijden te kunnen beginnen.

Zij verwachten met deze aanpassingen in te spelen op de wens en behoefte van de consument. Ook kan op deze manier de concurrentiepositie van Roosendaal als winkelstad worden versterkt.

Monitoren

Het is een bewuste keuze om vlak voor de drukke decembermaand van start te gaan met het onbeperkt aantal koopzondagen: "Op deze manier kan de consument goed bereikt worden. Zo kunnen zij snel aan de nieuwe situatie wennen. Dit heeft uiteraard wel tijd nodig. We zullen de resultaten dan ook continu blijven monitoren", kondigen de initiatiefnemers aan.

De verruiming van de koopzondagen gaat gepaard met een collectieve marketingcampagne genaamd: 'Roosendaal heeft nóg meer tijd voor jou!' Het parkeren in de garages blijft tot eind van dit jaar nog gratis op koopzondag. Vanaf 2017 geldt op deze dag een maximumtarief van twee euro per dag.