Het CBR-praktijkexamencentrum in Roosendaal mag voorlopig nog even blijven zitten op de huidige locatie. Ze moesten eigenlijk per 1 oktober vertrekken, maar hebben nu minstens een jaar uitstel gekregen. 

Momenteel is het CBR gevestigd bij Metsj Point. De huidige verhuurder hiervan heeft laten weten dat het CBR nog minstens een jaar langer terecht kan bij dit sportcentrum aan De Stok 12. Er was al even een zoektocht bezig naar een nieuwe locatie voor het examencentrum.

Als tijdelijke oplossing zou het CBR-examencentrum begin oktober niet ver van de huidige locatie gestationeerd worden: een paar huisnummers verderop bij Sieben Recreatie aan de Stok 4. Het CBR laat weten dat dit wel de uitwijklocatie blijft bij eventuele noodgevallen.

Oorspronkelijke plan

Het oorspronkelijke plan van het CBR was om de examencentra in Roosendaal en Bergen op Zoom samen te voegen in een locatie in de omgeving tussen beide steden in, in Wouw of Heerle. Dit idee was vrij snel van de baan, omdat er in deze omgeving nergens een geschikte locatie werd gevonden. Het examencentrum in Bergen op Zoom bleef op zijn huidige locatie zitten, voor Roosendaal moest er naar een nieuwe oplossing worden gezocht. Tot opluchting van de rijschoolhouders, die van mening zijn dat het CBR in Roosendaal een groot gebied bedient.

Er moet nog steeds gezocht worden naar een permanente nieuwe locatie voor het CBR, maar nu ze nog minstens een jaar bij het sportcentrum mogen blijven zitten is de druk voorlopig wel van de ketel.