De politie heeft dinsdag op drie plekken in Roosendaal hennep geruimd. In totaal werden 603 cannabisplanten in beslag genomen. De grootste slag sloegen agenten in een bedrijfspand aan de Hulsdonksestraat in Roosendaal. 

Na het nodige speurwerk werden daar twee grote kweekruimtes aangetroffen met 585 grote planten. Dienders waren de plantage op het spoor gekomen door een hoge belasting op het energienetwerk. Daarom werden enkele bedrijfspanden in de buurt van de Hulsdonksestraat bezocht.

Uiteindelijk werden de kweekruimtes ontdekt. In het pand waren geen personen aanwezig. De elektriciteit voor deze wietkwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De politie heeft de gehele plantage in beslagen genomen en ontmanteld. Vanwege de diefstal van stroom werd het pand buiten het elektriciteitsnetwerk gesteld.

Stankoverlast

In de tuin in een woning aan de Jacob van Ruijsdaelstraat in Roosendaal werden naar aanleiding van klachten van stankoverlast vijf grote hennepplanten in beslaggenomen. De bewoner was niet thuis en is uitgenodigd om op het politiebureau te komen voor nader verhoor.

In een andere tuin in de Bandeliersberg te Roosendaal werden in totaal dertien grote- tot zeer grote hennepplanten in beslag genomen. De bewoner gaf aan de planten voor eigen gebruik te hebben. Voor het vervolg met het Openbaar Ministerie zal hij zich deze week aan het politiebureau melden.