De vierde editie van de Run Together in Moerstraten staat in het teken van de Maag Lever Darm Stichting. Dit jaar wordt het evenement op zondag 16 oktober gehouden, een datum die niet toevallig is gekozen. 

"Dat is de laatste dag van de Nationale Donorweek. We vonden dat wel bij ons goede doel passen. Bovendien willen we extra aandacht vragen voor het ernstig tekort aan donororganen", vertelt voorzitter Tanja de Bont van Stichting Run Together Moerstraten.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de Run Together ook voor wandelaars. Voor deze doelgroep is een wandeltocht van zes kilometer uitgezet.

Afstanden

Hardlopers kunnen kiezen uit drie afstanden: zes, twaalf en achttien kilometers. Het parcours loopt door het buitengebied van Moerstraten en Steenbergen. De route kenmerkt zich door lange stukken en weinig bochten. Volgens De Bont is het evenement nog groeiende. Deelnemers komen niet alleen uit de nabije regio, maar uit heel het land: "Dat komt niet alleen door het snelle parcours, maar ook door de sfeer die onze run kent." 

De Roosendaalse band Family & Friends verzorgt de muzikale omlijsting van de Run Together. Verder in het parcours draait een DJ plaatjes voor de nodige sfeer. Wandelaars lopen dezelfde zes kilometer als de hardlopers. Zij lopen het parcours in tegenovergestelde richting, waardoor zij de joggers tegenkomen. Zo kunnen zij elkaar aanmoedigen. De joggers vertrekken om 13.50 uur, de hardlopers om 14.00 uur. De warming-up start om 13.30 uur.

Maag Lever Darm Stichting

De Run Together kiest elk jaar een ander goed doel waarvoor geld wordt ingezameld. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld KiKa, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar de genezingsmogelijkheden voor kinderkanker. Dit jaar viel de keuze op de Maag Lever Darm Stichting.

"Nederland kent twee miljoen buikpatiënten. De Maag Lever Darm Stichting werkt samen aan een betere toekomst voor mensen met maag-, darm- en leverproblemen. Ze zorgen dat er nieuw onderzoek komt en ze zijn een kennisbron voor patiënten en naasten. Zo ondersteunt de stichting ook patiënten die een orgaantransplantatie moeten ondergaan. Hiervoor willen we dit jaar hardlopen en wandelen", besluit De Bont.