Een Yellow Jersey Classic (YJC) met een Frans tintje. Zo kan het lustrum van deze wielerklassieker het best worden omschreven. Naast de voormalig Nederlandse gele trui dragers verscheen de Franse wielerlegende , Bernard Thévenet,  afgelopen zaterdag aan de start van de YJC.

Deze eendaagse wielerwedstrijd valt goed in de smaak bij de mannen van het geel. Elk jaar geven ze weer acte de présence in de gemeente Rucphen. Helaas moesten dit jaar trouwe kandidaten Joop Zoetemelk en Jan Janssen verstek laten gaan wegens verplichtingen elders.

Verplaatst

Vanwege de reconstructie aan de Dorpsstraat is de start dit jaar verplaatst naar de Pastoor Palsstraat. De sfeer aan de start is uiterst gebroederlijk, dat is de kracht van de YJC. Geen competitie maar gezellig samen deze klassieker van tachtig kilometer trappen met een snelheid van  zevenentwintig kilometer per uur.

Stoppen

Dit jaar heeft het peloton pech. Twee keer moet worden gestopt bij een spoorwegovergang. In de herinnering bij de vaste deelnemers is dit niet eerder voorgekomen.