Er Is geen sprake van een onaanvaardbare parkeerdruk in de Burgemeester Schoonheijtsstraat in Roosendaal. Dat vinden wethouders Toine Theunis van Ruimtelijke Ordening en Cees Lok van Vergunningen.

De VVD en de Roosendaalse Lijst hadden raadsvragen gesteld, omdat zij menen dat de bouw van woningen in project Plein40 leidt tot minder mogelijkheden om de auto kwijt te kunnen in de stationsbuurt.

Volgens buurtbewoners waren er in het verleden afspraken gemaakt over het realiseren van dertien extra openbare parkeerplaatsen. Op het WVS-terrein zouden parkeerplaatsen komen die voor iedereen bruikbaar waren.

Nu blijkt dat dit een besloten parkeerplaats wordt voor bewoners van Plein40. De wethouders laten weten dat deze afspraken dateren uit de tijd dat woningcorporatie WSG nog de eigenaar was. De huidige bezitter zag hiervoor geen mogelijkheden.

Containers

Verder sprak de VVD de bezorgdheid uit over het plaatsen van ondergrondse containers op de parkeerplaatsen op de Burgemeester Schoonheijtsstraat. Daardoor zou de parkeerdruk toenemen. Theunis en Lok benadrukken dat hiervan geen sprake is.

Er wordt nog naar een locatie gekeken, maar daarvoor worden geen parkeerplekken opgeofferd. De bewoners van Plein40 parkeren straks ook op eigen terrein, waardoor omwonenden niet bang hoeven te zijn voor toename van de parkeerdruk.