Op 2 juli 1991 werd de oprichtingsvergadering van Zaal Voetbal Vereniging Lotus gehouden. Het elftal wat in die tijd speelde, bestond uit voetballers van het Gertrudislyceum en BSC. 

Nadat op 22 maart 1993 de officiële statuten bij de notaris werden ondertekend, mocht ZVV Lotus zich een echte vereniging noemen en deelnemen aan de KNVB-competitie.

Om ZVV Lotus de nodige naamsbekendheid te geven, werd er in januari 1994 besloten om een aanval op het duurrecord zaalvoetbal te doen. De leden van Lotus waren uiterst gemotiveerd en er waren voldoende tegenstanders om overdag en 's avonds te komen voetballen. Omdat er alleen 's nachts geen clubs bereid waren om te spelen, werd het duurrecord uiteindelijk afgeblazen.

Geschiedenis

Zodra Michel Langen en Glenn van Ham het over ZVV Lotus hebben, valt de naam van Theo van de Kar. "Hij is de grote kracht en medeoprichter achter onze vereniging geweest. Als coach, als bestuurslid, als regelaar bij wedstrijden en toernooitjes. Altijd was hij in de weer om onze vereniging allure te geven."

En bij het bekijken van het jubileumboek dat bij het 15-jarige bestaan is verschenen, komen er allerlei 'wapenfeiten' boven die de kracht van de vereniging onderstrepen.

Langen daarover: "We hadden in onze beste tijd zo'n zeven teams. Nadat in Roosendaal de Mervohal werd afgebroken, zijn we eerst naar de Vijfsprong in Rucphen gegaan en sinds 2009 voetballen we hier in De Omganck."

De penningmeester verwijst ook nog naar de zwarte bladzijde in de geschiedenis van de vereniging: "Een van onze spelers, Paul Boere, werd onwel na een training en is na drie weken in coma te hebben gelegen, overleden. Daardoor werden de jaarlijkse clubkampioenschappen omgedoopt tot Paul Boere Memorial, waarbij de ouders van Paul de wisselbeker uitreikten."

Zaalvoetbal

"Zaalvoetbal is een puur technische sport. Omdat de ruimte beperkt is, mag er geen contact met de andere spelers gemaakt worden", vertelt bestuurslid Van Ham daarover.

"Zaalvoetbal heeft de naam om gevaarlijker te zijn dan de veldsport, maar dat is zeker niet het geval. Wat we wel zien is dat voetballers met aanleg dankzij het zaalvoetballen zich sneller op het veld ontwikkelen dan jongens die dat niet doen." En daarmee verwijst hij ook naar de samenstelling van de vereniging.

"We hebben nu vier teams en zo’n zestig leden." Vermeldenswaardig is ook dat de topscorer van de vereniging, Koen Roovers, tot 2006 278 doelpunten heeft gemaakt, en dat het aantal inmiddels is gestegen tot meer dan 500. ZVV Lotus heeft zich de afgelopen 25 jaar ook excellent gemanifesteerd bij de organisatie van nationale en internationale toernooien.

"We vinden dat voor onze eigen spelers belangrijk, maar het is ook mooi om eens tegenstanders te ontmoeten die je in de eigen competitie anders nooit treft", onderstrepen de beide bestuursleden het belang van die momenten.

En op zaterdag 17 september is het dan zover. ZVV Lotus viert haar 25-jarig jubileum met een interne competitie. Teams van nu en uit het verleden spelen in De Omganck tegen elkaar.

"De toegang is gratis en iedereen is welkom om te komen kijken", benadrukt Langen. “Het mooie is vooral dat die 'oudere' teams nog steeds door vriendschap met elkaar verbonden zijn.

"Er spelen zaterdag teams mee die met dezelfde mensen spelen net als vroeger." Vanaf 17.00 uur begint voor leden en oud-leden van de vereniging de reünie. "Iedereen die zich aanmeldt krijgt wat drankjes en een buffetje aangeboden. Op die manier kunnen we ons 25-jarig jubileum op een mooie manier omlijsten", besluiten de bestuursleden.