Een kunstexpositie, muziekoptredens, een bioscoopavond, een lezing en een cultuurhistorische fietstocht. Het is zomaar een greep uit het bomvolle culturele programma 'Nispen Inspireert!' 

Voor de vierde keer staat dit evenement - dat is uitgesmeerd over twee weekenden - op stapel. "Nispen Inspireert! wordt om de drie jaar gehouden. Dat is een bewuste keuze, omdat we het gehele dorp mobiliseren", legt penningmeester Bert Jacobs uit.

De organisatie van Nispen Inspireert! is in handen van Stichting Cultureel Nispen. Deze organisatie trekt de kar voor de derde keer. Deze keer hebben zij het evenement het thema 'in beweging' meegegeven.

In beweging

"We willen de gehele Heerlijckheijt Nispen in beweging krijgen. Het dorp is ook actief geweest met tal van sportieve activiteiten." 

"Ook heeft kunst alles met beweging te maken, het brengt per definitie mensen in beweging", vertelt Leonie Uijtdehaag.

Nispen Blues

De vierde editie van Nispen Inspireert! start in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september. Daarnee wordt aangesloten bij het Monumentenweekend. 

Ook het tweede weekend van zondag 17 en zondag 18 september is goed gevuld met activiteiten. Zo haakt ook Nispen Blues aan met optredens van artiesten als Ruben Hoeke, de Veldman Brothers, Big Bo en Schipper & Kruis.