Naturistenvereniging neemt nieuw clubgebouw in gebruik

Naturistenvereniging Zon en Leven heeft op camping de Posthoek in het bos in Rucphen het nieuwe multifunctionele gebouw in gebruik genomen. Het pand is volledig opgetrokken uit hout en het dak heeft een sedumbegroeiing. Daardoor blijft het er in de zomer koeler en in de winter warmer. 

Wanneer het weer tegenvalt, kunnen er in het gebouw ook activiteiten worden gehouden. In het nieuwe clubpand zit ook een sauna met uitzicht over de heide. De eigen leden stoken de sauna met de houtopbrengst van eigen terrein.

Het nieuwe gebouw is voorzien van zonnecollectoren, zodat kampeerders ook gebruik kunnen maken van een warme douche zonder het milieu teveel te belasten. Een andere noviteit is het infiltratiesysteem waardoor regenwater makkelijk wordt opgenomen in de bosgrond op het campingterrein.

De leden van Zon en Leven hebben veel tijd gestoken in de aanleg van technische voorzieningen en het inrichten van het gebouw. De Posthoek is  een afdeling van naturistenvereniging Zon en Leven. De club is met de tijd meegegaan.

Vroeger waren er veel regeltjes, maar nu mag er op het terrein ook vlees worden gegeten en alcohol worden gedronken. Wel is roken nog steeds verboden, zodat de boslucht zo puur mogelijk blijft. In totaal heeft Zon en Leven 3.100 leden bij verschillende afdelingen.

Tip de redactie