Het was zaterdagmiddag behoorlijk druk op de Roosendaalse kermis. Vrijdagavond, goed en wel na de opening, kwam de regen behoorlijk uit de hemel vallen.

Omdat de vooruitzichten voor zondag ook niet zo geweldig leken, hadden veel bezoekers hun vaste zondagsbezoek ingewisseld voor de zaterdagmiddag. 

Net als andere jaren is de Roosendaalse kermis een evenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Op het Tongerloplein staat de nostalgische kermis; een rupsbaan, zweefmolen, draaimolen en andere attracties voor de jeugd. Hier tref je vooral de ouders en opa’s en oma’s van de jongere jeugd.

Muzikale grootheden

Opmerkelijk is dat hier ook de kermismuziek uit lang vervlogen tijden over het plein klinkt. Fats Domino, Jerry Lewis, Chubby Checker en andere muzikale grootheden uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw klinken nog precies zoals vroeger.

De stoere jongeren hangen rond bij de attracties waar snelheid en muziek een strijd met elkaar leveren. Een aparte groep zijn de wat ouderen die hun vaardigheden tonen. Ze staan bij de schiettent, de grijpkranen en dit jaar ook vooral bij de boogschietkraam, waarbij het nog niet zo gemakkelijk blijkt te zijn om een ballon op 'de roos' te raken.