Een 24-jarige man uit het Belgische Wijnegem is woensdagavond aangehouden voor poging tot doodslag. De man stond met zijn auto op een parkeerplaats aan de Oude Antwerpsepostbaan in Hoeven. 

Toen hij weg wilde rijden, raakte hij de auto van een 48-jarige vrouw uit Roosendaal die zojuist uit de auto stapte. 

"De vrouw maakte hier een opmerking over", meldt de politie. De man draaide de auto opnieuw in het parkeervak en reed vervolgens weer weg om de auto voor een tweede keer te schampen. "De dochter van de vrouw, een meisje van 20 uit Breda, stapte uit de auto om verhaal te halen bij de man, maar de man was kennelijk vastbesloten weg te rijden."

Schade

Het meisje wilde de man tot stoppen dwingen om de schade verder af te handelen, maar de man gaf vol gas. "Het meisje zag geen andere uitweg dan op de motorkap van zijn auto te springen en werd een stuk meegesleurd. Toen de auto een bocht maakte is het meisje van de motorkap afgerold en liep hierbij lichte verwondingen op omdat ze op de grond viel."

Omstanders konden alsnog de weg blokkeren, waardoor de man tot stilstand werd gebracht. Zij hebben meteen 112 gebeld. "Zijn auto is door de politie in beslag genomen en de verdachte wordt verder gehoord over het feit." Agenten hebben nog verschillende verklaringen opgenomen van omstanders die alles hebben zien gebeuren.