Sint Willebrord heeft langste braderie van Nederland

In het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 september vindt de jaarlijkse braderie in Sint Willebrord weer plaats. De Dorpsstraat wordt dan omgetoverd tot een gezellige markt met volop terrasjes, muziek en activiteiten.  

In Sint Willebrord zorgen ongeveer 120 deelnemers wederom voor een gezellig weekend. "We hebben nog steeds de langste braderie van Nederland”, geeft Hans van de Luijtgaarden aan. “Het is anderhalve kilometer lang." Van de Luijtgaarden is één van de organiserende leden van de ondernemersvereniging Willebrord Promotion. Samen met drie collega- ondernemers zit hij in de braderiecommissie van de ondernemersvereniging.

Variatie

Het is altijd weer een uitdaging om de braderie gevarieerd te krijgen. "We houden er rekening mee met wat er op de markt komt te staat. Ze moeten niet allemaal met schoenen, tassen en kleding staan. Het moet voor de mensen wel leuk blijven", stelt collega Peter Jansen.

De organisatie zorgt er daarom ook voor dat er en grote keuze is aan eettentjes, waar bijvoorbeeld heerlijke broodjes hamburger, kip en verse vis verkrijgbaar zijn. Evenementenbureau Koolen & Koolen regelt onder meer de indeling van de kramen en de algehele promotie van het evenement. "Die samenwerking loopt fantastisch", zegt Jansen.

"Aan het begin en het einde van de Dorpsstraat komt een feesttent te staan met horeca en muziek", vult Jansen aan. Het Willebrordse dweilorkest Stik Leutig zorgt op zaterdag voor gezelligheid en is overal op de braderie te vinden. Op zondag is er een zingende draaiorgelman op de braderie te vinden en ook een swingende kok. 

Deze kok heeft een rijdend fornuis en deelt dansend en swingend lekkernijen uit terwijl er opzwepende muziek uit zijn fornuis komt. Het is een verrassing wat hij deze keer uitdeelt. Verspreid over de braderie zijn verschillende terrasjes te vinden.

Activiteiten

Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten tijdens het braderieweekend. "We hebben dit jaar ook een bungee jump trampoline. Daar kunnen de kinderen heel hoog op springen. Ze mogen daar gratis in"”, belooft Van de Luijtgaarden. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook een draaimolen en een baantje met autoscooters.

De verschillende Willebrordse verenigingen zijn ook van de partij met ieder een leuke activiteit. De ondernemersvereniging vindt het belangrijk dat de plaatselijke verenigingen flink uit kunnen pakken. Zij krijgen daarom een centrale plek met voldoende ruimte om een leuke activiteit neer te zetten. Voor jong en oud is er wel iets leuks te doen.

Tip de redactie