Dorpsplein Sprundel wordt feestelijk in gebruik genomen

Het nieuwe dorpsplein van Sprundel naast gemeenschapshuis de Trapkes is al een tijdje in gebruik, maar wordt nu officieel geopend. 

Dat gebeurt op zondag 18 september met een dag vol activiteiten op en rond het dorpsplein. Wethouder Laura Matthijssen-de Jong maakt om 17.00 uur de naam van het plein bekend door een bord te onthullen.

De vrijwilligers in Sprundel hebben de naam van het plein gekozen. Op het plein is heel de dag muziek van onder andere in de morgen DHV/VHV, in de vroege middag The Transformers, My Generation en vanaf 15.00 de coverband Highlight.

Jubileumtoertocht

Hoofdmoot van de dag is de jubileumtoertocht van FC Brabantia, genaamd de ‘De Zes van Sprundel.’ Die wordt gehouden in het kader van het 50-jarig jubileum van deze vereniging. Doel is promotie van het toerfietsen.

Bij deze toertocht hebben de deelnemers de mogelijkheid om minimaal 25 tot maximaal 150 kilometers te fietsen. De tocht wordt begeleid door motorrijders en een bezem / materiaalwagen.

De toertocht is in gesloten formatie op racefietsen met voorrijders. Deelnemers rijden zes ronden van 25 kilometer. 

Deze tocht start om 09.30 uur en de gezamenlijke aankomst is gepland om 16.00 uur. Na de rit hebben de renners de mogelijkheid om te douchen en zich om te kleden in de sportzaal. Voor deelname wordt een bijdrage van zes euro gevraagd.

Inschrijven voor de 'Zes van Sprundel' kan via fcbrabantia66@gmail.com. Voor recreanten worden er ook fietstochten gehouden van 12,5 en 25 kilometer. 

Fietstochten

Starten voor deze fietstocht is mogelijk vanaf 10.00 tot 14.00 uur. De rondes van ongeveer 12,5 of 25 kilometer starten op het nieuwe Dorpsplein. De organisatie heeft acht fietstochten uitgezet naar alle windrichtingen.

Twee richting het zuiden, twee richting het westen, twee richting het noorden en twee richting het oosten van Sprundel. De inschrijving kost vier euro. Dit is inclusief routebeschrijvingen en twee consumptiebonnen.

Opgeven kan bij Jac van Trijp op jacvantrijp@kpnmail.nl of de dag zelf op het dorpsplein. Diezelfde dag rijdt ook een ander evenement door St. Janstraat in Sprundel. De Red Bull Kop over Kop Race komt dan ook door het dorp. Deze evenementen zouden elkaar volgens de organisatie niet bijten.

Tip de redactie