Circus Bossle kent geen geluk in gemeente Rucphen

Er klinkt gezellige muziek uit de circustent op het braakliggend terrein naast het gemeentehuis te Rucphen. Ballonnen staan klaar, de popcorn is vers gebakken en de paarden, ezels, lama’s en koeien wachten in de wei geduldig op het moment dit zij de bühne kunnen betreden. 

Het publiek is echter op één hand te tellen. Reden voor Frau Bossle, directrice van het gelijknamige circus, om afgelopen week de voorstellingen op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag te cancelen. De geplande shows in het weekend gaan wel gewoon door, maar storm loopt het ook op de zaterdag en zondag niet.

Concurrent

De zinderende hitte van de afgelopen dagen lijkt de boosdoener van het teleurstellende bezoekersaantal. Al drie dagen op rij is de show geannuleerd. "Dit is echt extreem, dit hebben we in ons bestaan nog nooit meegemaakt", verklaart Frau Bossle, die ondanks deze tegenslag vriendelijk en optimistisch blijft.

Het is voor dit reizende gezelschap moeilijk om met deze temperaturen de concurrent, het buitenzwembad, als overbuurman te hebben. Terwijl daar de kassa goed rinkelt, blijft het bij de kassa van het circus akelig stil.

Voor het eerst is dit circus in de gemeente Rucphen neergestreken, maar het zit het circus gelijk bij aankomst al behoorlijk tegen.

"Bij controle door de gemeente bleken we de tent op het verkeerde plek te hebben opgezet", vertelt Frau Bossle, en ze wijst naar de overkant van de Industriestraat. "Dezelfde dag hebben we met man en macht gewerkt om de tent zo’n honderd meter te verplaatsen. We waren pas rond middernacht klaar."

Bezoekersaantal

Gelukkig waren de weersvoorspellingen voor het circus het afgelopen weekend iets gunstiger: lagere temperaturen en regen. Dit heeft direct zijn weerslag op het bezoekersaantal. Eindelijk kunnen de koeien, ezels en paarden van stal om hun kunsten in de piste te tonen

Overigens laat het Duitse circusvee zich het Rucphense gras goed smaken. Tevreden stond het de afgelopen week naast het gemeentehuis te grazen, hetgeen toch ook wel iets had.

Het programma is voor jong en oud uitnodigend. Vuurspuwen, balanceeracts en jongleren zijn programmaonderdelen die acrobaat Leon Bossle het publiek behendig toont. Ook is er een dressuurshow met honden en lama’s, en natuurlijk een clown.

"We hebben behoorlijk wat kosten gemaakt om hier onze tent te kunnen plaatsen", zegt Frau Bossle, waarbij ze doelt op de verkregen vergunning. "Ook hebben we in de dorpen flyers en kortingsbonnen verspreid."

De baten zullen helaas niet kostendekkend zijn. Het circus strijkt deze week neer in Dongen en hoopt hier meer geluk te hebben. Het programma is identiek aan dat van Rucphen; middagvoorstellingen op de woensdag, donderdag en vrijdag, en in het weekend. Circusliefhebbers die afgelopen week afhaakten, krijgen hier een tweede kans.

Tip de redactie