Andermaal goed vertoeven bij de Midzomerfeesten

Er was voor elk wat wils tijdens de 27e editie van de Midzomerfeesten in Bosschenhoofd, dat ook dit jaar veel publiek naar het anders zo rustige dorp trok.

Uit de belangstelling en waardering bleek dat de bezoekers deze diversiteit van aanbod op de juiste waarde wisten te schatten.

Drie dagen feest en 'midzomeren' brengt na al die jaren nog steeds veel volk op de been. Naast een uitgekiend feestprogramma in de grote tent is de organisatie er andermaal in geslaagd om tijdens de jaarmarkt op zondag een grote diversiteit aan koop- en etenswaar aan het talrijk opgekomen publiek aan te bieden.

Geur

Grote drukte bij een kledingkraam. De slogan ‘alles in de tent 5 euro’ lokt vooral veel kooplustige vrouwen om nog even iets leuks te scoren voor de nazomer. Bij de pannenkoekenbakker kun je je eigen print in het baksel laten verwerken. Bij de jongste jeugd is het springkussen erg in trek, terwijl de wat ouderen toch vooral bovenin die klimtoren willen komen.

De geur van poffertjes, ambachtelijk gebakken paling, oliebollen en Vietnamese loempia’s hangt boven de braderie. De carnavalsvereniging verkoopt broodjes hamburgers al of niet met uien, de dames van de voetbalvereniging bieden vers gebakken appelflappen aan en de majorettes hopen zoveel mogelijk glittertattoos te slijten. Dit alles met maar een doel: het spekken van de clubkas. 

Gemoedelijk

Penningmeester Martijn Konings van de organisatie is op het eind van de zondagmiddag een tevreden man. "Of we uit de kosten zijn weet ik nog niet. Het was in elk geval drie dagen leuk, er hing een goede sfeer en er is niks gebeurd. Van ons hitte-protocol hebben we gelukkig geen gebruik hoeven te maken. Vrijdag hadden we een volle bak bij de Snollebollekes, zaterdag ietsje minder bij O`G3ne en nu bij de Hot Dogs en straks bij Ferry de Lits is de tent ook weer vol."

 Iets wat de dienstdoende en meeluisterende beveiliger van het evenementen-terrein alleen maar kan beamen: "Het was druk, alles is gemoedelijk en goed verlopen."

Tip de redactie