Plein7 Recover herovert het publiek

Alle elementen waren aanwezig voor een uitzinnig muziekfeestje afgelopen zondag tijdens Plein7 Recover: prachtig weer, goede bands, enthousiast publiek. 

Roosendaal ging uit haar dak tijdens de optredens van livebands The 5AM, Laaiend Vuur en STOOT! En de kinderen zagen een monsterlijk optreden in De Kring.

Het bestuur van Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo organiseerde samen met De Kring en De Moriaan dit in een nieuw jasje gestoken muziekspektakel. 'Recover' stond achter de tienjaarlang gevoerde titel Plein7. "Recover staat voor heroveren", vertelt Frans Witteveen. In die missie zijn ze zeker geslaagd.

Primeur

De Belgische rockband The 5 AM stond als eerste op het podium. Zij gaven met hun stevige rock direct te kennen dat Plein7 Recover zou herrijzen. Na voorgaande jaren waar men steeds te kampen had met slecht weer, gingen de mensen tegen etenstijd verregend naar huis.

"Dit jaar hadden we een plan B en konden we schuilen in De Kring als het zou regenen", aldus voorzitter Ruud van Osta. Dit was gelukkig niet nodig want Plein7 is volgens routeplanner toch echt gelegen midden op het Tongerloplein (De Moriaan). En met een pilsje in de hand, een friettent en loempiakraam in nabijheid, waren de meer dan duizend muziekliefhebbers al snel in de stemming om dit buitenfeestje tot diep in de avond tot een succes te maken.

Laaiend Vuur

De dijken braken door toen leadzanger van de coverband Laaiend Vuur, Manfred van de Kreeke, de eerste woorden zong. Met je ogen dicht was Huub van der Lubbe toch heel dichtbij. Laaiend Vuur is vernoemd naar een lied van De Dijk en dat was dan ook het repertoire dat deze super coverband uit Bergen op Zoom ten gehore bracht.

Het publiek was laaiend enthousiast. "En ik kan het niet alleen", zong Manfred. En daar heeft hij gelijk in. Voor een goede band heb je goede muzikanten nodig, en een publiek dat je waardeert zoals bijvoorbeeld Els Reisiger, Marijke Koen en Desirée Ruijten: "Ze zijn net zo goed als De Dijk, en ook voor de eerste band willen we wel kaartjes kopen voor een optreden", reageren ze enthousiast.

De Roosendaalse band STOOT! was de afsluiter, met bekende liedjes van Guus Meeuwis, Marco Borsato en Peter Koelewijn was het feest compleet. De 87-jarige Jan de Laat was er speciaal met zijn scootmobiel voor teruggekomen. Hij was ’s middags al komen kijken helemaal vanuit de Westrand, ging even terug thuis voetbal kijken en kwam daarna voor de gezelligheid terug. "Alleen thuiszitten is niks en ik houd van Nederlandstalige muziek", lacht hij.

Tip de redactie