De Quikrun die dit jaar wordt gehouden op zondag 11 september kent een nieuw onderdeel. Voor het eerst worden sportploegen uitgedaagd om te bewijzen dat zij als fitste uit de zomerstop zijn gekomen.

Dat kunnen zij bewijzen tijdens de 'Battle of the Fittest'. Dit is een loop van vijf kilometer waarbij sportteams uit Roosendaal en omgeving de strijd met elkaar aangaan.

Teams dienen uit minimaal vier en maximaal uit acht deelnemers te bestaan. De ploeg met de vier snelste vier lopers krijgt de titel 'Fittest after summer 2016.' "Deze categorie staat ook open voor teams die bijvoorbeeld bestaan uit collega’s die samen in een café werken of voor vrienden die gezamenlijk hardlopen. Iedereen die een ploeg met minimaal vier personen kan vormen kan zich inschrijven. De 'Battle of the Fittest' is ook een ludiek evenement en tegelijkertijd steun je een goed doel", geeft organisator Ruben van de Ven aan.

Nieuwe organisatie

De Quikrun kent dit jaar een nieuwe organisatie. "Wij hebben als vrienden en familie van Paul Quik besloten om het stokje over te nemen om het evenement niet verloren te laten gaan", geeft Van de Ven aan. De Quikrun werd drie jaar geleden in het leven geroepen om geld in te zamelen voor Stichting Paul.

Deze organisatie werd opgezet om geld in te zamelen om zoveel mogelijk kinderen in de gemeente Roosendaal te stimuleren om te sporten. Zo worden de kosten vergoed voor ouders die zelf de contributie en sportmaterialen voor een club niet kunnen betalen.

Op deze manier kunnen zoveel mogelijk kinderen toch hun favoriete sport uitoefenen. Stichting Paul is ook opgericht ter nagedachtenis aan Paul Quik. Deze bekende Roosendaler en fervent marathonloper overleed in 2013. Hij liet een vrouw en twee jonge kinderen achter. Dit goede doel sluit dan ook perfect bij Paul Quik aan: hij hield van sporten en kinderen.

Vertrouwde onderdelen

Vertrouwde onderdelen van de Quikrun blijven behouden. Zo kunnen deelnemers ook kiezen om mee te doen aan de wedstrijdloop van tien kilometer die onderdeel uitmaakt van het Running Center Loopcircuit of aan de twee recreatielopen van vijf en tien kilometer. "Daarmee is de Quikrun voor iedereen toegankelijk. Het is een mooi evenement om na de zomer sportief mee te starten", vindt Van de Ven.