Binnenstad Roosendaal verandert met kermis in groot pretpark

De kermis in Roosendaal behoort met zo’n 250.000 bezoekers en ruim negentig attracties tot de top vijf van grootste Nederlandse kermissen. Dat is volgens kermismeester Corné Kriesels een unieke prestatie. 

Van vrijdag 2 tot en met donderdag 8 september wordt de binnenstad van Roosendaal weer omgetoverd tot één groot pretpark.

"Er komen vijftien grootvermaak attracties waarbij de uit België afkomstige Shake en Roll een primeur is. De Turbine is zeventig meter hoog en de Soundmachine is de enige in zijn soort in Nederland. Een andere, wel heel speciale trekker is het 100 jaar oude Lunapark dat op locatie Oostelijke Havendijk te bewonderen is. Hier kan je ouderwets shaken op de cakewalk", vertelt Kriesels.

"Met de Airbungee word je zestig meter de lucht in geschoten, maar natuurlijk hebben we ook aan de kleintjes gedacht."

Er komen vijftien leuke attracties voor de kinderen, tegen kleine ritprijsjes van 1,5 euro. Verder zijn er natuurlijk diverse eet- en snoepkramen en kunnen groot en klein meedoen aan verschillende spelletjes. In totaal staan er negentig attracties.

Parcours

De kermis slingert zich door de straten en pleinen van Roosendaal, te beginnen op het Tongerloplein, Bloemenmarkt, Markt, Kade, Kadeplein, Turfberg en eindigt op het Pater Damiaanplein ook wel bekend als de Wipwei. Hier staat de kermis letterlijk op de wip want het is de laatste keer dit jaar dat dit plein als kermisterrein kan dienen in verband met de nieuwbouwplannen. "Dat wordt een uitdaging om voor 2017 weer een ander parcours te verzinnen", lacht Kriesels.

Charme

Met name de nostalgische kermis doet mensen herinneren aan vroeger, toen er nog niet zo veel vermaak was in de stad of het dorp waar men woonde. "Wat ook heel bijzonder is, is de zondagmis bij de botsauto’s", vertelt Kriesels.

Schipper-, kermis- en circuspastoor Bernard van Welzenes komt de kermismis doen op zondagochtend 4 september om 10.30 uur en daarbij is ook de burgemeester en het voltallige college aanwezig. Na afloop is er koffie in de Onze Lieve Vrouwekerk op de Kade. 

Verder is er op dinsdag een gehandicapten- en ouderenmiddag, op woensdag kindermiddag en op donderdag afsluiting om 22.00 uur met spetterend vuurwerk. De kermis is dagelijks geopend tot 23.30 uur en in het weekend tot 01.00 uur.

Tip de redactie