De Heilige mis in de Heilige Maria Boodschap Kerk in Zegge kende zondag een bijzonder karakter. Vrijwilligster Jo van den Eijnden werd tijdens de eucharistieviering naar voren geroepen en kreeg een lintje opgespeld door de burgemeester. 

De burgemeester vertelde hoe mevrouw Van den Eijnden al jarenlang actief is als vrijwilligster voor diverse organisaties in Zegge. Ze is al vele jaren lid van de katholieke bond voor ouderen Zegge. Van 1994 tot 2003 heeft zij binnen deze organisatie een bestuursfunctie vervuld.

En nog steeds verricht zij allerlei taken, met name voor de handwerkclub. Toen eind 1988 een heemkundekring werd opgericht, werd zij direct lid. Ze verzamelt en archiveert alle krantenpublicaties over Zegge. In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft zij diverse bijdragen geleverd aan de jaarboeken van de heemkundekring.

Inzet voor de kerk

Het meeste vrijwilligerswerk verricht zij echter ten behoeve van de R.K. Parochie H. Maria Boodschap. In Zegge bevindt zich een kapel die is gewijd aan Maria. In de meimaand bezoeken duizenden bedevaartgangers de kapel.

Mevrouw Van den Eijnden verzorgt wekelijks de bloemen in de kerk en de kapel, ze helpt met het poetsen van het vele koperwerk in de kerk en gaat tijdens de meimaand voor in het bidden van de rozenkrans. Daarnaast verricht zij tal van andere werkzaamheden voor parochie en kerk. Ze staat bekend als iemand op wie altijd een beroep kan worden gedaan.

Een prachtige verrassing

Voor haar inzet wordt mevrouw Van den Eijnden benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Toen de burgemeester haar de bijbehorende versierselen opspelde was ze zichtbaar beduusd. "Houdt u zich maar even aan mij vast", nodigde de burgemeester uit.

Mevrouw Van den Eijnden herpakte zich snel en onderging de huldiging stralend. "Wat een verrassing", zei ze even later. "Het werk gaat me op mijn leeftijd wel wat moeilijker af, maar zo lang ik het kan, blijf ik het heel graag doen."