Gemeente Rucphen krijgt er 255 nieuwe huizen bij

Woningcorporatie Thuisvester en bouwbedrijf Van Wanrooij uit Geffen realiseren de komende jaren 255 huizen in de gemeente Rucphen.

Daarvoor hebben de twee partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het gaat om 144 koopwoningen en 111 huurwoningen

In het verleden kocht Thuisvester verschillende gronden die bestemd waren voor de realisatie van gemengde projecten met koop- en huurhuizen. Door recente regelgeving dienen woningcorporaties zich nu uitsluitend te richten op sociale huur. Daarom bedacht de Rucphense woningstichting een idee om deze projecten toch te kunnen realiseren.

Verkooprisico

Verschillende marktpartijen werden benaderd voor een samenwerking, waarbij de marktpartij het bouw- en verkooprisico op zich neemt van de te realiseren koopwoningen. Tegelijkertijd kunnen ook de huurwoningen worden verwezenlijkt. Uiteindelijk koos Thuisvester voor het plan van Van Wanrooij.

Dit bouwbedrijf wil ‘conceptwoningen’ realiseren voor de grondgebonden woningen. Dit zijn woningen die flexibel indeelbaar zijn en zich kernmerken door betaalbaarheid. Van Wanrooij bouwt voor Thuisvester niet alleen in de gemeente Rucphen.

In Oosterhout krijgt het bouwbedrijf de verantwoordelijkheid voor de verwezenlijking van 260 woningen en in Zundert van 14 huizen. Alle huurhuizen komen ten goede aan de sociale verhuur. Dat zijn woningen met een huurprijs onder de 700 euro per maand voor huishoudens met een laag inkomen.

In Schijf komen er twintig koopwoningen bij in het plan aan De Berg. Rucphen krijgt er 38 huur- en 21 koopwoningen bij in het project 'Hofstede'. Ook worden er 32 nieuwe huurwoningen gebouwd die oude huizen vervangen. Op de plek van voormalig jeugdhuis Vissenberg in Sprundel realiseert Van Wanrooij 15 huur- en 21 koopwoningen. In Sint Willebrord komen er veel huizen bij aan de Emmastraat: 26 in het huursegment en 82 in de koopsector.

Voorbeeld

Directeur Pierre Hobbelen van Thuisvester ziet de samenwerking met Van Wanrooij als een  'mooi voorbeeld van nieuwe samenwerkingsvormen': "Daarmee benut Thuisvester de kennis en expertise vanuit de markt maximaal.” De woningcorporatie werkte in Oosterhout al eerder succesvol samen met het Geffense bouwbedrijf."

"Dat geeft Hobbelen vertrouwen in de realisatie van het gesloten contract. Directeur Clemie van Wanrooij van Van Wanrooij BV is in zijn nopjes met de samenwerking: "Wij zijn blij met de omvangrijke opdracht die tevens een nieuwe vorm van samenwerking met woningcorporaties betekent."

Tip de redactie