Sprundel viert zaterdag 13 augustus het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Hiermee herdenkt de Joannes de Doperparochie het feit dat Maria naar haar dood door God in de hemel werd opgenomen. 

De viering wordt gehouden in het Fatimapark. Bij slecht weer wijkt de parochie uit naar de Sint Janskapel. De viering begint om 17.00 uur. Bezoekers worden uitgenodigd om bloemen mee te brengen deze tijdens de Mariahulde neer te leggen. Ook kunnen kaarsjes worden aangestoken voor Maria.  

Het gemengd koor luistert de viering op. Voorganger is pastor Wim van Reen. De Maria Tenhemelopneming –ook wel bekend als het feest van Maria Hemelvaart- is het belangrijkste Mariafeest in de katholieke kerk. In 2015 werd de traditie om het hoogfeest te vieren in het Fatimapark na een lange tijd van afwezigheid hersteld.

Traditie

Tot aan het einde van de twintigste eeuw vond het feest in het Sprundelse park plaats voor het grote Mariabeeld. Door allerlei omstandigheden raakte het vieren van deze dag in de vergetelheid. Daar kwam in 2015 onder grote belangstelling verandering in. Dit jaar krijgt het evenement vervolg.