Na het succes van 2015 wordt de jaarlijkse kermis van Sint Willebrord weer gehouden in de Vijverstraat. Decennia lang vond dit evenement plaats op het Emmausplein dat vorig jaar wegens een herinrichting op de schop ging. 

Reden voor de organisatie, Fanfare De Eendracht, om in het tweede weekend van augustus eens naar een andere locatie uit te wijken.

Van vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 augustus staat de Vijverstraat ook dit jaar weer vol vermaak voor jong en oud. Nieuw dit jaar zijn de Duinbuggy’s, een attractie voor de jongste kermisliefhebbertjes. Ook is de kermis, in tegenstelling tot vorig jaar, wat compacter ingedeeld.

Looproute

"We hebben de looproute wat aangepast. Dit naar aanleiding van onze eerdere ervaringen, toen we het fenomeen straatkermis op Willebrord voor het eerst gelanceerd hebben", verduidelijkt John van Hal, voorzitter van de fanfare. Sinds heugenis is de kermis van Sint Willebrord een volksfeest wat zich eerst op een (toen nog onbebouwd) weiland, en daarna op het bekende Emmausplein heeft afgespeeld.

De kermis start in de Vijverstraat, ter hoogte van Café- Zaal De Kwast, en buigt aan het einde af naar de Pastoor Bastiaansensingel. Naast de bekende attracties als het lunapark en de botswagens is er voor de jeugd de attractie Breakdance, wip en rupsbaan. De jongste kunnen zwieren in de Ufo Jet, Mini Cars, trampoline en draaimolen. En natuurlijk ontbreken de kramen met lekkernijen en lucky games niet.

Gratis

Op de zaterdag vanaf 13 uur is er voor gehandicapten weer de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de verschillende attracties die dan op een aangepaste snelheid zullen draaien. De middag wordt afgesloten met een bingo en een loterij in Café- Zaal De Kwast. Na afloop krijgen de deelnemers een frietje met een snack.

"De Kwast is de vaste stek van onze Fanfare. Tijdens de kermis wordt ons clubhuis uitgebreid met een groot terras", aldus Van Hal. Op de maandag en dinsdagavond is de trekking van de loterij, die elk jaar onderdeel vormt van de Willebrordse kermis. De trekking vindt plaats bij een van de aanwezige kramen rond de klok van 20.00 uur.