Homico Bosschenhoofd gaat haar deuren aan de Pastoor van Breugelstraat sluiten. De stichting moet het pand verlaten, maar heeft een nieuw onderkomen gevonden.  

Zij verhuizen naar de voormalige peuterspeelzaal aan de St. Gerardushof 15. Vanaf 24 augustus is de nieuwe locatie in gebruik.

Homico, dat staat voor Hoevense Missie en Ontwikkeling Comité, werd op 14 juni 1970 opgericht als cadeau aan de Hoevense pastoor Van de Pol, die toen veertig jaar priester was. De stichting zet zich in op het gebied van ontwikkelingswerk, mede door de verkoop van tweedehands spullen.

Midzomerfeesten

Dat gebeurt al vijftien jaar vanuit het pand aan de Pastoor van Breugelstraat, schuin tegenover de kerk. Vorig jaar werd echter duidelijk dat Homico moest verhuizen. Dat gaat gebeuren in de week van 15 augustus. De vrijwilligers sluiten de winkel in die week en zullen de klanten op de nieuwe locatie begroeten vanaf woensdag 24 augustus.

Tijdens de midzomerfeesten in het laatste weekend van augustus zal de nieuwe winkel eveneens geopend zijn. Later in het jaar zal nog een officiële opening worden gehouden.