De kunstmanifestatie ‘KunstenOnder1Dak’ keert terug na drie jaar afwezigheid.

De derde editie vindt plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade. Daarbij maken de kunstenaars ook gebruik van het achterliggende klooster en de kloostertuin als expositieruimte.

Wederom komen alle kunstvormen zo veel mogelijk aan bod. Er worden niet alleen kunstwerken opgesteld, maar het publiek kan ook genieten van optredens.

De eerste editie van ‘KunstenOnder1Dak’ vond in 2011 plaats in het voormalige Wennekergebouw aan de Badhuisstraat waar binnenkort een sportcentrum wordt geopend. Het RBC-stadion vormde in 2013 het decor van de kunstenmanifestatie. 

Onze Lieve Vrouwekerk

Deze keer is gekozen voor de Onze Lieve Vrouwekerk –in de volksmond nog steeds bekend als de Paterskerk- met daarbij het leegstaande klooster en het pas opnieuw aangelegde kloosterpark. De kunstwerken zijn zowel binnen als buiten te zien. Daarom is gekozen voor de naam ‘Kunsten(z)Onder1Dak’.

Naast de expositie wordt er op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een gratis 'Kunstlunch' voor alle deelnemers georganiseerd. Niet-deelnemers kunnen tegen een kleine vergoeding ook mee lunchen. Naast beeldende kunst komen er ook andere kunstvormen aan bod zoals muziek, toneel en dichtkunst. Daarnaast zijn er diverse sprekers uitgenodigd.

​Derde editie

Deelnemers van de voorgaande edities zijn reeds ingelicht en zijn al druk bezig om het komende evenement op een mooie manier in te vullen. "Uiteraard kunnen we altijd nog extra deelnemers gebruiken. Ons concept is nog altijd het zelfde. Iedereen die denkt dat hij/zij kunst maakt en een podium zoekt is van harte welkom", geeft de organisatie aan.

Inschrijven voor de derde editie van ‘Kunsten(z)Onder1Dak’ kan tot uiterlijk zondag 13 augustus via kunstenonder1dak@gmail.com. Het evenement wordt zaterdag 1 en zondag 2 oktober gehouden van 12.00 tot 18.00 uur.