Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal is niet geïnformeerd door de Bergse collega's over de komst van recreatiewoningen, chalets en kampeervoorzieningen op het nieuwe recreatiepark Buitenplaats Bergen op Zoom aan de Zoomvlietweg.

Dat blijkt uit antwoorden op raadsvragen van raadsleden Cees Janssen en Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst. Zij vroegen zich af of de twee colleges met elkaar hadden gesproken over de plannen voor de herinrichting van de voormalige camping Heidepol.

Volgens Theunis was het niet nodig dat het Bergse college met het Roosendaalse gemeentebestuur over de Buitenplaats overlegde, omdat het huisjespark geheel op grondgebied komt van Bergen op Zoom. Janssen en De Regt wilden weten of de omwonenden van de Buitenplaats in Heerle en Wouwse Plantage wel waren geïnformeerd over de plannen.

Commotie

Onlangs was er in Bergen op Zoom al de nodige commotie over de uitbreidingsplannen van de camping. De communicatie richting omwonenden zou gebrekkig zijn geweest. De lokale partij BSD pleitte in de gemeenteraad zelfs voor een motie om te kijken wat er allemaal was misgegaan, maar daarin kreeg BSD geen bijval.

Dertig omwonenden lieten eerder weten bang te zijn dat er migranten in de recreatiewoningen komen wonen. De Bergse gemeenteraad heeft inmiddels goedkeuring gegeven aan de plannen voor de Buitenplaats. Op de camping komt ruimte voor 105 recreatiewoningen, 95 chalets en 40 overige gebouwen in de vorm van trekkershutten, boomhutten en caravans.

Wel bepaalde de raad dat het hoofdgebouw maximaal 2.000 vierkante meter groot mag zijn. In die ruimte is plaats voor voorzieningen als een receptie, horeca en speelvoorzieningen.

Informatie

De Roosendaalse Lijst vroeg zich af of omwonenden van camping Heidepol wel betrokken waren bij de plannen: "Uiteraard zijn wij blij met de extra recreatiemogelijkheden in onze regio, maar de belangen van onze inwoners mogen hierbij zeker niet vergeten en geschaad worden."

Wethouder Toine Theunis van Ruimte geeft aan niet te weten of bewoners in Heerle en Wouwse Plantage zijn geïnformeerd: "Het betreft een besluit, welke volledig is gelegen op het grondgebied van Bergen op Zoom. Het is aan de desbetreffende gemeente hoe zij voorziet in haar communicatie in dergelijke trajecten of deze wijze voldoet aan wet- en regelgeving."

Ondernemer John van Engelen wil Heidepol omvormen tot een groot recreatiepark. De voormalige camping werd in 2008 volledig ontruimd. In 2014 maakte Van Engelen zijn plannen bekend voor de Buitenplaats Bergen op Zoom.