Volksronde opent Roosendaals wielerweekend

Terwijl Bauke Mollema de 36e editie van de Clásica San Sebastián op zijn naam had geschreven, liep de Kaai in Roosendaal weer vol met fietsliefhebbers en gezelligheidszoekers. 

Eén ding was voor iedereen duidelijk: wielersuccessen van Nederlandse renners, waar ook ter wereld,  zorgt altijd voor extra drukte bij criteria, maar ook bij de Roosendaalse Volksronde.

Een licht bewolkte hemel, waar nèt geen zonnetje doorheen wil breken, vormt zaterdagmiddag en -avond de uitstekende omlijsting van de Volksronde. Wielrenners zijn blij met de aangename temperatuur en de toeschouwers hebben geen last van overdadige hitte, alhoewel ze zich het vers getapte pilsje goed laten smaken.

Programma

De Volksronde kent al een aantal jaren een aantrekkelijk programma voor de wielerliefhebber. "Ook vandaag wordt er weer gestreden om het Roosendaals kampioenschap voor trim- en tourfietsers. Dat zijn renners die geen licentiehouder zijn", weten familieleden van enkele renners te melden.

Sjors, die al een hele tijd bij de meet staat te genieten, komt echt voor Johan Museeuw. "Ze noemen hem ook wel 'de leeuw van Vlaanderen', en dankzij al zijn overwinningen is dat een hele grote legendarische renner", vervolgt hij. Hij verwijst naar de palmares van Museeuw: "Hij heeft 3 x de Ronde van Vlaanderen gewonnen, 3 x Parijs – Roubaix, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Dan is het toch fantastisch dat hij hier in Roosendaal komt fietsen."

Maar naast zijn grote held, geniet  hij tegelijkertijd ook van de andere grote namen van oud profs die voorbij komen: Hennie Kuiper, Steven Rooks, Jeroen Blijlevens, Bart Voskamp en de Roosendaler Peter Hofland. Over Hofland weet de speaker te melden, dat hij  steeds bekender wordt als 'de vader van Moreno en Fausto', in plaats dat zij 'de zonen van Peter Hofland' zijn.

Sponsoring

Voorzitter Fred Hendriks, realistisch als altijd, verwijst naar de inzet die nodig is om een evenement als dit nog steeds zonder entree plaats te laten vinden: 

"Eerlijk gezegd zijn we heel trots dat het ons nog steeds lukt om de Volksronde zonder entree-inkomsten te organiseren. Maar dat betekent wel dat we steeds harder ons best moeten doen om sponsoren aan te trekken die in feite dit evenement bekostigen."

En daarmee verwijst Hendriks tevens naar alle vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten om de Roosendaalse Volksronde op de Wielerkalender te houden.

Tip de redactie