Een 41-jarige luidruchtige man uit Bergen op Zoom heeft vrijdagavond een restaurant aan de Rucphensebaan in Roosendaal op stelten gezet. 

Een paar mensen vroegen de man te stoppen om zich hinderlijk te gedragen. Op dat moment sloegen de stoppen bij hem door.  

Steekwapen

Hij pakte een mes bedreigde de andere klanten. Een medewerker probeerde de Bergenaar het restaurant uit te zetten en werd toen ook met het mes bedreigd. De man verliet de zaak, maar ging op de parkeerplaats door met het bedreigen van mensen. Inmiddels was de politie gebeld.

Aan agenten was een signalement van de man doorgegeven die inmiddels bij iemand anders in de auto was gestapt. De wagen werd door een hondengeleider van de politie gespot en aan de kant gezet.

Cel

Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn door de politie aangehouden, omdat op dat moment nog niet duidelijk was wie er verantwoordelijk was voor het uiten van de bedreigingen. In de auto werden geen wapens gevonden.

Op het bureau bleek dat de 41-jarige bijrijder de bedreiger moest zijn. De andere man zag af van zijn voorgeleiding en vertrok. De verdachte is overgebracht naar een politiecel.