Frans Bauer hoofdact op Draai van de Kaai

De Draai van de Kaai is natuurlijk vooral een sportief feest van jewelste Maar wie komt kijken weet dat je bij De Draai ook wordt ondergedompeld in een warm en overrompelend bad van Brabantse gezelligheid en geluid. 

Maar wie komt kijken weet dat je bij De Draai ook wordt ondergedompeld in een warm en overrompelend bad van Brabantse gezelligheid en geluid. Geweldige artiesten - waaronder Frans Bauer - zorgen met optredens voor jong en oud voor een prachtige omlijsting van de verschillende koersen.

In 2016 is de organisatie er opnieuw in geslaagd een geweldig entertainment programma samen te stellen, waarmee een dozijn uitstekende en zeer bekende acts de toeschouwers zullen vermaken. Ook mooi: het feest is weer terug op zijn oude, vertrouwde plek, het Kadeplein. Wel een beetje inschikken, maar keileuk.

Het begint al op zondag 31 juli. Vanaf 's middags vijf uur tot half twaalf 's avonds kan iedereen zich vast warmdansen. Heb je daar wat hulp bij nodig? Een kleine greep uit de artiesten die voor je klaarstaan.

TWENTY_4_SEVEN, een Eurodance-act met roots die teruggaan tot in 1989. In de huidige samenstelling, met zangeres Li Ann en rapper Stacey 'Stay-C' Seedorf, verzorgt Twenty_4_Seven optredens door heel Europa. Met hits als 'Slave to the music' weten ze massa’s mensen in dampende extase te brengen.

PARTY ANIMALS, ook al geen nieuwkomers in Feestland. De Party Animals danken hun razende succes aan hun energieke show. Ze zorgen dat overal het dak eraf gaat. Ze zijn al zo’n twintig jaar actief en zijn inmiddels wat betreft de samenstelling aan hun derde of vierde generatie artiesten bezig. Maar wie telt er? Zo lang het maar lekker is. Ze zijn zich steeds blijven vernieuwen, zodat na al die jaren nog steeds geldt: "P.A. Posse in da place!"

DJ MENTAL THEO. Freestyle DJ Mental Theo maakt al sinds mensenheugenis deel uit van de Hollandse Dancescene. Hij geniet bekendheid over de hele wereld. Volgens fans een van de meest bezeten DJ’s die er is. Wisselt nogal eens van stijl. Maar het blijft wel altijd Mental.

Als iedereen goed is warmgedraaid gaat het programma op maandag 1 augustus om twee uur 's middags verder. Ook dan weer te veel artiesten om op te noemen. Een greep, dan maar weer.

COOKIES AND CREAM. De aanstekelijke dansmuziek van dit Belgische sextet is gebaseerd op meerdere muziekstijlen: Disco, Elektro, House, Dance, Soul en Rock. Denk: Earth Wind & Fire. Met optredens 'all over Europe' heeft de band zich een geweldige reputatie opgebouwd als motor van menig fantastisch feest. En dan nu in Roosendaal! Een act die je niet wilt missen.

FEESTTEAM 2016. Vijf jaar achterelkaar werd het Feestteam dat bestaat uit het Brabantse duo Stan van den Dobbelsteen en Frank de Bruijn uitgeroepen tot de beste feest-act van het land. Ook in 2016 staan ze weer klaar om duizenden mensen te laten springen, dansen en zwaaien. Wedden dat het hen lukt om ook de toeschouwers van de Draai van de Kaai helemaal uit hun bol te laten gaan?

LIL' KLEINE. Spraakmakende optredens, soms met een vette knipoog, altijd ruige lol. En goeie muziek. Zorg dat je er bij bent, dan hoef je tenminste niet de dag na de Draai van de Kaai in de krant te lezen wat deze rapper nu weer allemaal heeft uitgespookt.

FRANS BAUER. Nederlands meest geliefde volkszanger komt terug naar De Draai. Het is al weer zes jaar en dus veel te lang geleden dat hij het Kadeplein op z’n kop zette. Dit jaar opnieuw een thuiswedstrijd voor deze sympathieke Brabander, die in Roosendaal is geboren. Kom gezellig met zo veel mogelijk mensen zijn hits meezingen. Vive La Frans!

Tip de redactie