Colombiaan Jarlinson Pantano rijdt Draai van de Kaai

De Colombiaanse wielrenner Jarlinson Pantano rijdt maandag 1 augustus mee in de Draai van de Kaai. Hij komt toch naar Roosendaal ondanks dat hij op het laatste moment is opgeroepen voor de Olympische Spelen. 

In Rio de Janeiro vervangt hij Nairo Quintana, de winnaar van de Draai van de Kaai in 2015. Quintana laat verstek gaan voor de Olympische Spelen, omdat hij twintig dagen rust moet houden door een allergische reactie.

De 27-jarige Pantano geldt als 'een rijzende ster'. De Colombiaan won de vijftiende etappe van de Tour de France. Hij is een ploegmaat van Stef Clement bij IAM Cycling. Naast Pantano komen in Roosendaal ook verschillende Nederlandse toprenners aan de start.

Onder meer Niki Terpstra, Lars Boom, Laurens ten Dam, Stef Clement, Moreno Hofland en Pim Ligthart komen aan de start. Clement won woensdag nog de Acht van Chaam.

Andere buitenlandse bekende renners die deelnemen aan de Draai van de Kaai zijn Italiaans kampioen Giacomo Nizzolo en Juraj Sagan, broer van de bekende Sloveense renner Peter Sagan. Met de komst van Pantano krijgt de Draai dit jaar wellicht opnieuw een Colombiaanse winnaar.

Tip de redactie