Volksronde Roosendaal weer in aantocht

De Volksronde van Roosendaal staat weer voor de deur. Komende zaterdag vormt de Kade in Roosendaal weer het toneel voor oud-profs die rondjes racen door de stad. 

Het jaarlijkse wielerevenement kan steevast rekenen op veel bezoekers. Zowel jong als oud loopt uit om naar de Volksronde te kijken.

Net als bij de vorige edities zal er ook weer dit jaar gestreden worden om het Roosendaals kampioenschap.

Licentie

De GP Jan Nijssen is een wedstrijd voor trim- en toerfietsers die niet over een licentie beschikken. Een categorie waarin vorig jaar ruim 50 deelnemers streden om de titel Kampioen van Roosendaal.

Inmiddels is voor deze wedstrijd de voorinschrijving geopend en ook dit jaar is de interesse weer groot.

Open klasse

Dit jaar staat ook weer een wedstrijd op het programma in de ‘open klasse’. Die is speciaal voor renners die zo nu en dan al in wedstrijd verband rijden met licentie van de TMZ of BWF.

In deze categorie mag niet worden deelgenomen met een KNWU-kaart. 

Oud-profs

Het publiek op de Kade deze zaterdag ook weer genieten van de oud-profs achter de derny’s. Dit zijn historische Franse motorfietsen.

In het verleden stonden onder meer Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper en Jeroen Blijlevens aan het start. Ook voor de komende editie wordt een mooi deelnemersveld voorgesteld met namen uit binnen- en buitenland.

Tip de redactie