CDA pleit voor tennishal in nieuw sportcentrum

CDA-raadslid Christ de Jong pleit voor een onderzoek waarbij wordt gekeken of er in de nieuwbouwplannen voor een nieuw sportcentrum in de Binnentuin in Rucphen ook een tennishal kan worden ingepast. Door het afketsen van de verhuizing van tenniscentrum Rico naar de Binnentuin verdwijnt deze faciliteit. 

Onlang besloot de gemeente Rucphen om zelf een sportcentrum met binnenzwembad te gaan realiseren als opvolger voor De Vijfsprong. Het lukte niet om een derde partij te vinden die de bouw daarvan op zich wilde nemen.

De nieuwe voorziening voorziet niet in een buitenbad. De Jong wil dat de gemeente ook onderzoekt of een combinatie van een binnen- en buitenbad technisch mogelijk is. Dit zou volgens hem eventueel kunnen worden gecombineerd met het gezamenlijk gebruik van de parkeerplaatsen, kleedkamers, douches en toiletten. 

"Daarmee kan een ‘gezonde exploitatie ontstaan, waardoor met zo min mogelijk gemeenschapsgelden genoemde voorzieningen in stand kunnen worden gehouden", meent De Jong.

Tot slot vraagt De Jong zich af of er een duidelijkere visie kan komen, voordat een ontwikkelingsbureau de opdracht krijgt om de plannen voor het sportcentrum verder vorm te geven.

Tip de redactie