De organisatie van het Blommenkinders festival in Roosendaal mocht zaterdag en zondag in zijn handjes knijpen. Vorig jaar kwam de regen met bakken naar beneden. Zaterdag en zondag kon het weer niet beter. 

Veel zon, af en toe een wolkje en een licht briesje zorgden voor een welkome verkoeling op het festivalterrein.

Het publiek genoot van de muziekoptredens op verschillende podia. De kinderen hadden een eigen plek op het terrein waar ze zich creatief konden uitleven.

Bloemenkransen, dreadlocks, lange jurken, love- en peace-symbolen, de zon en muziek maakten het tiende Blommenkinders Festival tot een geslaagd evenement voor jong en oud.

Tweedaags

Vanwege het tienjarig jubileum had de organisatie dit jaar voor het eerst een programma dat twee dagen duurde. Festivalpresentator René Bruijnincx, een liefhebber en kenner van de jaren zestig en zeventig muziek, kondigde beide dagen de artiesten aan.

Zaterdag begon om 16.00 uur de Party in het Park met verschillende bands als Radiovox, Van Dik Hout, Ground Control tribute to Bowie, Dutch Simple Minds Tribute en Abba Fever.

Ouderwets

Het Blommenfestival trekt publiek uit de hele regio. Reinier Reynders en zijn vriend Nico Frijters komen uit Fijnaart. "Wij komen voor de ouderwetse muziek, voornamelijk voor de band Bots, nog een originele band uit de jaren zeventig", vertelt Reynders. 

In het Openluchttheater trad Hans Vandenburg op. Als voorman van Gruppo Sportivo stond hij aan de basis van de Nederlandse New Wave.

Jonger publiek

De 24-jarige Dominique Eysten en Martin Stigter behoorden tot het jongere publiek. Zij houden van de jaren zestig en zeventig muziek en zijn voor de eerste keer op het Blommenkinders Festival.

"We zagen de aankondigingborden langs de weg staan en dachten, daar gaan we heen", vertelt Stigter. "Het is een prachtige dag. Alles wordt mooier met mooi weer. Het is de organisatie gegund."