Het jaarlijkse Beach Event Roosendaal staat weer voor de deur. Zo’n 800 ton zand gaat ervoor zorgen dat de Markt voor een weekend verandert in een zandstrand. 

Van 22 tot en met 24 juli leven zowel amateurs als professionals zich uit tijdens het beachvolleybaltoernooi op de oude Markt. 

“Het belooft weer een groot en sportief spektakel te worden”, stelt Didier Bruijninckx, voorzitter van het evenement. Beachvolleybal is bezig aan een opmars. Overal schieten de toernooien als paddenstoelen uit de grond. Zo konden amateurs zich vorige week nog uitleven op de markt in Wouw. Voor Roosendaal is het evenement echter al jaren een vaste prik. Vrijdag 22 juli start alweer de 26ste editie van het Beach Event.

Professioneel

Het niveau op het Beach Event Roosendaal belooft weer hoog te worden. Naast de recreatieve toernooien en activiteiten die onderdeel zijn van het evenement, is het Beach Event professioneel van insteek. Er hebben zich wederom veel nationale als internationale topsporters aangemeld voor het toernooi.

“Bij het dames- en herentoernooi doen alleen sporters mee die minimaal in de tweede divisie of hoger spelen. Ook leden van het eerste team van de Roosendaalse volleybalverenigingen doen mee. Het is dan ook geen toernooi voor recreatieve volleyballers”, legt Bruijnincx uit.

“Het niveau ligt hoog en er wordt ook echt hard gespeeld.” De recreatieve spelers hoeven zich echter geen zorgen te maken. Via het scholieren- en bedrijventoernooi hebben ook amateurs een plek bij het Beach Event Roosendaal.

Middelbare scholieren

De recreatieve toernooien vinden plaats op vrijdag 22 juli. Tijdens het ‘Like moving 2’ toernooi nemen middelbare scholieren het tegen elkaar op. Om beachvolleybal onder jongeren te stimuleren heeft Beach Event voorafgaand aan het evenement clinics gegeven op alle middelbare scholen in Roosendaal.

Zo’n 1000 Roosendaalse jongeren kregen tijdens deze clinics een kijkje in de sport. Het is alweer het derde jaar dat de clinics gegeven worden. Van hen nemen er vrijdag 150 deel aan het Beach Event. Ook bedrijven zijn door de organisatie van het Beach Event met groot succes gemotiveerd om hun werknemers aan het beachvolleyballen te krijgen. De inschrijvingen voor het populaire bedrijventoernooi zaten een maand geleden al vol.

Voetvolley

Een unicum voor het Beach Event is een nieuw toernooi: de voetvolleycompetitie. Bij de sport die voetbal en volleybal combineert nemen teams van vier personen het tegen elkaar op.”Ook het voetvolleytoernooi heeft echt een professionele insteek. Het niveau is hoog”, vertelt Sylvia Maas, deel van de organisatie van het evenement. De bijzondere en uitdagende activiteit is op zaterdag 23 juli te bewonderen.

Muziek

Ook voor de minder sportieve Roosendaaler is er tijdens het Beach Event meer dan genoeg te beleven. Uiteraard kunnen supporters vanaf de terrassen op de Oude Markt met een hapje en een drankje genieten van het zomerse toernooi.

Daarnaast zal er van vrijdag 12.00 uur tot zondag 20.00 uur een amusementsprogramma verzorgd worden met muziek en DJ’s. Tijdens het scholieren toernooi zullen de scholieren zelf de muziek draaien. “Er zijn veel scholieren die dat goed kunnen en leuk vinden om te doen”, vertelt Maas.

Op zaterdagavond vindt het hoogtepunt van het amusementsprogramma plaats. Dan wordt vanaf 22.00 uur het zandstrand opengesteld voor een grote Beach Party. Het Beach Event biedt dus voor ieder wat wils.