De rondweg Oudenbosch (ZOO) kan gewoon op 17 september officieel overgedragen worden van de gemeente Halderberge naar de provincie. 

De juridische afhandeling loopt op schema, waardoor de opening plaats kan vinden op de dag van de Rondwegloop. Even was dat nog onzeker, maar wethouder Jan Mollen, de opvolger van wethouder Peter Bons, laat weten dat een en ander toch op tijd in kannen en kruiken is. Ook de organisatie van de Rondwegloop is blij met de toevoeging aan het programma.

De overdracht en de opening van de rondweg stond al langer gepland op 17 september. In de nacht van 18 op 19 september wordt de weg daadwerkelijk in gebruik genomen. Wethouder Peter Bons gaf echter recent te kennen dat de kans aanwezig was dat de overdracht later zou plaats vinden.

"Er is geen sprake van directe vertraging, alleen de overdracht heeft nogal wat juridische kanten, want er moet van alles gecontroleerd en gegarandeerd worden. Daarom kunnen we niet garanderen dat die datum haalbaar is. Daar moeten we wel rekening mee houden. We moeten de overdracht wel secuur doen, want we willen geen problemen achteraf", zo zei hij eerder. 

Clinics

Om de Rondwegloop, gepland op 17 september, hoe dan ook doorgang te kunnen laten vinden, werd de planning van organisator A.V.O’83 losgekoppeld van de officiële opening. op die manier kon A.V.O’83 de garantie krijgen had dat het evenement hoe dan ook doorgang kon vinden.

Om 9.00 uur wordt gestart met skeelerclinics. Om 12.00 uur start men met een hardloopwedstrijd van vijf kilometer en tien kilometer. Vanaf 14.00 uur kan er sportief gewandeld worden.

Sfeer

Nu de officiële opening ook op die dag plaatsvindt, is er tijd in het programma ingeruimd voor deze handeling. "Van 10.00 tot 12.00 uur hebben we gereserveerd voor deze bijzondere gebeurtenis", aldus wethouder Jan Mollen. "We zijn blij dat een en ander aan elkaar gekoppeld kan worden, dat verhoogt toch de sfeer van zo’n moment."