Nieuwe regels voor brede school Oud Gastel

Eerlijk zijn voelt fijn. Van proberen kun je leren. Ook jij hoort erbij. Wij zorgen voor elkaar. Dat zijn de nieuwe omgangsregels van de fusieschool in Oud Gastel. 

Deze school ontstaat door de samenvoeging van de Bernardusschool en Joannesschool in Oud Gastel. De school wordt na de zomervakantie van 2017 in gebruik genomen, maar deze week werd de eerste paal in de grond geslagen.

Onlangs werd symbolisch de eerste paal geslagen voor de nieuwe brede school Oud Gastel die gebouwd zal worden op het voormalige hoofdveld van SC Gastel.

Onder andere de Bernardusschool en Joannesschool zullen na de zomervakantie van 2017 naar het nieuwe gebouw verhuizen waar de brede school verder vorm krijgt. Beide scholen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan hun leerlingen en ouders de nieuwe leefregels te presenteren.

Positieve basis

"Een goede samenwerking valt of staat met een fijne leeromgeving waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich prettig voelen", aldus de schoolbesturen.

"Het traject om tot nieuwe regels te komen is afgelopen maanden samen met de leerlingen doorlopen. Vanaf de eerste schooldag in het komend schooljaar zullen deze leefregels gebruikt gaan worden als positieve basis voor de omgang met elkaar." Na de zomervakantie wordt een nieuwe naam verzonnen.

Tip de redactie