Genomineerden Halderbergse Cultuurprijs zijn bekend

Toneelvereniging ’t Gordijntje, Zangkoor Vox Populi en familie Waterschoot – Van der Gracht maken kans om Cultuurprijs 2016 in de wacht te slepen. Dat heeft de jury bekend gemaakt. 

De jeugdcultuurprijs gaat naar Don Crusio. De aanmoedigingsprijs is dit jaar voor stichting 'Vrienden van Sterrenwacht Tivoli'.

Met de Cultuurprijs Halderberge worden personen, verenigingen en instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een lokale herkenning leveren.

’t Gordijntje

"’t Gordijntje staat jaar in jaar uit voor zorgeloos toneelplezier. Jaarlijks komen bezoekers vanuit de hele regio steevast kijken naar de uitverkochte voorstellingen van dit gezelschap", aldus de jury.

"De samenstelling van dit kleine gezelschap is heel divers. Het is bewonderenswaardig hoe dit kleine gezelschap deze topprestatie elk jaar weer weet weg te zetten. Zij zijn één met Bosschenhoofd. De kwaliteit, de continuïteit en de plaats die deze vereniging inneemt in de Bosschenhoofdse gemeenschap is opmerkelijk."

Vox Populi

Het zangkoor uit Stampersgat is eveneens genomineerd. "Het is een hecht koor dat graag op een kwalitatief goed niveau wil zingen. Zij hebben dan ook bewust gekozen voor hun dirigent Jacques Buys, die ze blijft inspireren om het maximale resultaat te bereiken. Onder begeleiding van de piano brengen zij fantastische nummers ten gehore", vindt de jury.

"De a-capella nummers zijn zo zuiver, punctueel en melodieus, daarmee laat dit koor haar kracht horen. Kortom het is een genot om naar dit koor te luisteren."

Waterschoot-Van der Gracht

"Mimi en Peter Waterschoot mogen zich als duo de ‘Nicci French’ van de gemeente Halderberge noemen", zo zegt de jury.

"Op diverse culturele vlakken werken zij samen. Zij schrijven samen toneelstukken, hertalen oude werken, hebben vrijwilligerswerk verricht voor Museum van Lien, schrijven boeken en hebben samen de ouderentoneelgroep TODOS opgericht. Dit duo is vitaal en inspirerend en zij leveren daarmee een bijzondere bijdrage aan de cultuur van de gemeente Halderberge."

Don Crusio

De Jeugd Cultuurprijs 2016 gaat naar Don Crusio uit Oudenbosch. "Don Crusio is een 17-jarige fotograaf die zichzelf in een rap tempo ontwikkelt tot een veelgevraagde fotograaf binnen de muziekindustrie. Don wacht volgens ons nog een veelbelovende toekomst", zo zegt de jury.

De aanmoedigingsprijs is voor de stichting 'Vrienden van Sterrenwacht Tivoli' opgericht met als doel het populair maken van de beoefening van sterrenkunde en aanverwante wetenschappen.

Stemmen

Naast de jury kunnen ook inwoners van Halderberge bepalen wie van de drie genomineerden uiteindelijk de Halderbergse Cultuurprijs wint. Vanaf 1 september tot 1 oktober 2016 kan er gestemd worden via www.halderberge.nl.

De uitreiking van de Cultuurprijs Halderberge, de jeugdcultuurprijs en de aanmoedigingsprijs vindt plaats op zaterdag 8 oktober om 20.00 uur in de kapel van Bovendonk in Hoeven.

Tip de redactie